Отговори на въпроси

Задължително ли продуктите на Balsan трябва да се използват само от професионалисти и в салоните за красота?

Всички продукти на Balsan са създадени за професионална употреба, но могат да се ползват и за домашна грижа. Ако си правите процедурите в салон за красота предимството за вас е, че е много по-удобно и лесно, сравнено с традиционния педикюр и маникюр, при които се използват режещи инструменти и ефекта се постига след инвазивна процедура за краката. Процедурите с Balsan са много по-хигиенични и безопасни както за клиента, така и за педикюриста – няма кожен прах и умора за ръцете.

За хората, които предпочитат сами да се грижат за педикюра и маникюра си има по-малки разфасовки от продуктите, удобни за употреба вкъщи или по време на път.

Защо не продаваме само Лосион, като самостоятелен продукт?

За да получите най-добър резултат в процедурата по педикюр и маникюр са нужни точно тези продукти в нашите комплекти. А ето защо това е така.

  1. Инструмент с който да работите. Това е пластмасовата ни шпатула в комплекта.
  2. Тампони от 100% памук, които не попиват, а имат задържаща течността Лосион функция. Тампоните може да разделите на две за да имате от тях за повече процедури.
  3. Лосион, който да размекне твърдата (мъртва тъкан) до мека и лесна за събиране материя чрез шпатулата.
  4. Крем BALANCE със своите съставки има за цел да защити „новата“ ви тъкан, като я подхрани веднага след измиеването на Лосиона с вода. А използването на крема BALANCE по веднъж на ден ще държи кожата ви еластична и мека чак до следващата ви процедура.

Какви са стъпките при педикюра?

Предлагаме готов комплект за домашна употреба, който включва лосион и балансиращ крем, както и памучни тампони и шпатула за отнемане на мъртвата кожа – всичко това в подаръчна кутия или в удобен красив несесер. Към тях има и подробна брошура, в която са описани стъпките на процедурата и продължителността на действие на продуктите. Стъпките са три:

  1. На сухи и чисти ходила нанесете напоения/те/ тампон/и/ с лосиона върху зоните, които искате да обработите – петите, възглавничките в предната част на ходилото и пръстите. Можете да увиете краката с найлоново фолио или козметичен чорап, за да се чувствате удобно по време на процедурата и да засилите действието на съставките. Времето за тази стъпка е от 10 до 20 минути.
  2. Отстранете памучния тампон и с помощта на шпатулата, включена в комплекта, премахнете мъртвата кожа, чрез изтъргване. Измийте много добре краката с вода за да преустановите действието на лосиона.
  3. Нанесете балансиращия крем, който със съставките си омекотява кожата. Можете да нанасяте балансирщия крем ежедневно, за препоръчване вечер, за да имате поддържани и меки ходила. Кремът действа в посока намаляване на вроговяването и загрубяването на кожата, благодарение на балансиращите съставки.

Защо лосионът трябва да се нанася на суха кожа?

Препоръчваме нанасянето на лосиона върху добре подсушена кожа, за да може той да попие максимално концентриран в сухата кожа. Краката не се киснат във вода! Памучният тампон трябва да е много добре напоен с лосиона BALSAN, за да бъде действието му оптимално. Ефективността на лосиона зависи и от прилепналостта на тампона към кожата. Разбира се, от хигиенна гледна точка може да измиете краката или третирания участък преди процедурата, но трябва да подсушите много добре кожата след това. Препоръчваме ви употребата на антибактериални мокри кърпички за начало на процедурата.

Кои други продукти мога да нанасям след употребата на лосиона?

Най-добре действа балансиращия крем, защото силно подхранва третирания участък и създава баланс на кожата. След премахване на мъртвата кожа на краката можете да нанесете и Освежителя за крака /до коляното/ и стъпала, който действа много добре на уморени крака и ходила, отпуска мускулни натоварвания, облекчава разширени вени, охлажда, освежава, успокоява и заглажда кожата. Можете да завършите процедурата с ментовия спрей за крака, който спира изпотяването на ходилата и действа профилактично срещу появата на гъбички, и вредни микроорганизми.

Искам да премахна загрубялата кожа по ръцете си. Какви продукти да използвам?

Лосионът Balsan действа много добре на кутикулите (кожната гънка, която покрива основата на ноктите). Избутването и премахването на излишната кожа е задължително не само от естетична гледна точка, но и от хигиенна – загрубелите, наранени и накъсани кутикули задържат бактерии и вредни микроорганизми, а неправилното им отстраняване с режещи инструменти може да предизвика редица проблеми като инфекции, гъбични заболявания, възпаления по кожата и по ноктите. Революционното при продуктите на Balsan е, че не се използват режещи инструменти и няма опасност от инфекции. Продуктите допълнително предпазват от вредни организми чрез антибактериални, антивирусни и антисептични съставки.

Действието на лосиона Balsan върху кутикулите на ръцете и краката е значително по-кратко, от колкото на другите участъци от кожата – не повече от 2-3 минути. След това с помощта на четка за маникюр излишните кожички се ексфолират и премахват. Препоръчваме и употребата на избутвач за кутикули.

При редовна употреба кутикулите намаляват, спира се растежа им. Това е най-бързият, лесен и безопасен метод на пазара и спестява много време от стандартното за маникюра накисване и изрязване.

След лосиона се нанася крем BALANCE.

Освен на кутикули лосионът действа ли и на друга загрубяла кожа по ръцете?

Ако сте чести посетители на фитнес залата и тренирате с тежести сигурно сте забелязали, че дори да използвате ръкавици кожата на ръцете ви загрубява. Можете да премахнете загрубялата кожа по възглавничките на дланите без проблем с лосион Balsan. Той се препоръчва и за премахване на мъртвата кожа по лактите.

Какъв процент от мъртвата кожа премахва лосионът? От какво зависи действието му?

Лосионът действа само на мъртвата кожа и няма опасност да премахне здравата – не е възможно да се получат рани или наранявания. В зависимост от степента на вроговяване лосионът може да премахне всичко излишно само с една процедура, но ако роговия слой е по-плътен и загрубял са необходими повече терапии. Това важи най-вече за педикюра и мазолите. Препоръчваме при по-тънък слой мъртва кожа да оставите лосиона да действа 10 минути, а при повече загрубяване да го оставите 20 минути. Количеството лосион винаги е едно и също – памучния тампон трябва да е добре напоен. Можете да повторите процедурата с лосиона колкото е необходимо до постигане на желания ефект.

Колко често може да се правят процедури с лосиона?

Лосиона може да се използва толкова често, колкото е необходимо, за да се премахне напълно мъртвата кожа. В състава му са включени соли, минерали и билки и няма агресивни съставки. Веднага можете да повторите процедурата след преминаване на действието на лосиона и отстраняване на излишното вроговяване с включената в комплекта шпатула. След постигане на желания ефект измийте и нанесете балансиращия крем.

Какво се случва, ако лосионът не е отмит добре след процедурата и са нанесени следващите продукти? 

Възможно е да се получи раздразнение на кожата. Препоръчваме ви  старателно да отмивате лосиона преди да нанесете крем Balance. Признак, че сте отмили добре лосиона е липсата на хлъзгавост на кожата при течаща вода.

Възможно ли е да се получи взаимодействие между приемани лекарства и продуктите на Балсан?

Не са познати медикаменти и лекарства, които да причиняват странични ефекти докато се приемат с продуктите на BALSAN.

Нормално ли е след употреба на лосиона и на балансиращия крем да има беленe на кожата, сухота, напукване и други нежелани ефекти? Как се процедира, ако има тези нежелани ефекти?

Ако кожата ви е алергична, моля опитайте действието на двата компонента – лосион и крем BALANCE на малък участък от вашата рогова кожа /длани и ходила/. Ако не се получи зачервяване вие можете спокойно да ползвате продуктите BALSAN. Използването на крем BALANCE и в последствие само ще направи вашата кожа още по кадифена.

Какво се случва, ако времето за действие на лосиона се удължи? Така действието му засилва ли се?

Не са известни странични ефекти, но не е препоръчително лосиона да се задържа прекалено дълго върху здравата кожа, тъй като действието му в дълбочина не е неограничено. След най-много 20 минути активните съставки в лосиона спират да действат и трябва да използвате шпатулата, за да отстраните мъртвата кожа. След това може да повторите процедурата с нов памучен тампон и ново количество лосион. Ефективността на лосиона зависи и от прилепналостта на тампона към кожата.

Кожата на кутикулите е по-нежна. Възможно ли е употребата на лосиона да ги увреди по някакъв начин?

Всеки може да избере най-подходящия за него метод за премахване на кутикулите от различните, предлагани на пазара. Хубавото на лосиона на Балсан е, че той не може да навреди на кутикулите, а значително улеснява процедурата. Действието на лосиона върху кутикулите е до 3 минути, като след измиване отново се завършва с балансиращия крем. Предимството е, че купувате един продукт, а можете да го използвате за различни цели и така спестявате много пари, а резултатът ще ви възхити.

Необходимо ли е обучение за употреба с продуктите Балсан?

Не е необходимо специализирано обучение, но фирмата провежда обучение за професионалистите, които работят с Balsan. Така сме сигурни, че продуктите ще се използват правилно за оптимален ефект. Периодично организираме и демонстрационни семинари и презентации.

Продуктите за професионална употреба ли са или са създадени за масова употреба?

Хубавото на продуктите Балсан е, че са създадени и за професионална употреба, и за домашна грижа. Много по-удобно е процедурата да се прави при професионалист не само заради комфорта, но и заради допълненията, които се предлагат в салоните за красота и грижата и вниманието, които получавате от специалистите. Можете да посъветвате вашия Професионалист да ви обслужи с BALSAN продуктите.

С какви други продукти е добре да се завърши процедуата?

Педикюристите могат да завършат терапята Balsan със спрей за крака с мента и с освежителя за крака и стъпала с билки. Освежителя е много подходящ за масаж на прасците и значително намалява умората в тях, успокоява и облекчава разширените вени.

Важно!

*BALSAN Лосион не се нанася върху лицето, върху наранена или свръх чувствителна кожа. Ако не сте сигурни, че имате поносимост към BALSAN Лосиона, например защото приемате определени медикаменти, първо го тествайте върху малък участък от кожата си. Продуктите са само за външна употреба!

*За да избегнете неволно изливане при отваряне, не стискайте флакона. Не насочвайте отвора на опаковката срещу лицето си.

*BALSAN Лосионът съдържа алкали, затова той не бива да попада в очите (има риск от ослепяване). Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

*Действието на BALSAN Лосиона се засилва, ако след неговото използване измиете третираните кожни участъци с много вода и ги намажете с BALSAN – крем Balance.